Alkohol w barze powinien być odpowiednio zabezpieczony przez ulatywaniem z niego owego alkoholu. Dbajmy o to, żeby goście rzeczywiście mieli alkohol w drinkach, a nie tylko alkohol w nazwie danego drinku. Nie jest to oszczędzanie, bo zła sława pozbawi nas dochodu z pewnością na bardzo długo. Dlatego taka praktyka się nie opłaca zdecydowanie. Podobnie powinniśmy pilnować zachowania barmanów czy barmanek w barze. Nie mogą sobie oni pozwolić na przykład na faworyzowanie w obsługiwaniu kobiet.
Podobnie jest z kobietami – chętniej one dostrzegają przy barze mimo wszystko mężczyzn. Jednak w pracy powinno uważać się na zadowolenie wszystkich klientów. To leży w gestii właściciela, żeby również kiedy zdarzy się jakiś incydent, sprawa została załatwiona porządnie i z kulturą, a nie przy pomocy łysego ochroniarza, który nie stroni od wyzwisk i złego traktowania ludzi, od wulgaryzmów oraz chamstwa i wulgarności. Nie powinno się także używać jakiejś ostrej selekcji, bo klienci prawie zawsze się do tego zrażają.
Najnowsze komentarze