Odkryj Sekrety Tworzenia Doskonałej Sałatki na Obiad
Szukasz pomysłów na lekkie, ale sycące danie na obiad? Sałatka może być idealnym rozwiązaniem! Sprawdź, jak stworzyć smaczną sałatkę, która zaspokoi Twoje podniebienie
Innowacja w kuchni: Oliwa z oliwek w sprayu
W dzisiejszym świecie tempo życia staje się coraz większe i dotyczy to także kwestii gotowania. Większość z nas szuka sposobu na zdrowe odżywianie, które równocześnie nie będzie
Przepisy, które rozpieszczą twoje podniebienie
W sezonie świeżych owoców i warzyw warto wykorzystać je w sposób, który pozwoli cieszyć się ich smakiem przez dłuższy czas. Przetwory domowe to idealne rozwiązanie, które
Turecka herbata: Odkryj aromat i kulturę herbaty prosto z Turcji
Herbata od wieków zajmuje ważne miejsce w kulturze i tradycji wielu krajów. Jednym z nich jest piękne i fascynujące państwo położone na skrzyżowaniu Wschodu
Płyty poliuretanowe. W jakich branżach znajdują zastosowanie ?
Czym są płyty poliuretanowe i jak są wytwarzane ?
Płyty poliuretanowe są wykorzystywane w przemyśle spożywczym do różnych celów. Jednym z najpopularniejszych
Jakie owoce są dobre na odchudzanie?
Trudno jest znaleźć kogoś, kto nie lubi owoców. Są one bardzo popularne ze względu na swój słodki smak. Mogą zastąpić słodycze, które zalegają na półkach sklepowych. Mogą być również
Danie w pół godziny
Obiadowe lato
W okresie letnim dużym wyzwaniem jest stworzenie na obiad czegoś zarówno pożywnego jak i też lekkiego. Tak naprawdę lepiej jest spędzić czas na powietrzu ciesząc się słońcem niż stać

Bemary gastronomiczne nie są dziś używane jedynie w kuchniach oraz podczas masowych imprez, takich jak bankiety w prestiżowych hotelach. Obecnie stają się powszechne, a nawet niezbędne dla osób, świadczących usługi cateringowe, prowadzących stołówki, np. w szkołach, czy na uczelniach wyższych, a także dla osób serwujących posiłki w małych bufetach lub restauracjach.
Urządzenia te, dlatego stają się tak potrzebne w ww. punktach obsługi, ponieważ dzięki nim praca w gastronomii staje się prostsza, wygodniejsza i nie stanowi już obaw, że jedzenie będzie zimne, a goście lub klienci wyjdą niezadowoleni. Służą one do utrzymywania odpowiedniej temperatury przygotowanych dań. Najczęściej przechowujemy w nich mięso czy też ziemniaki, ale i również inne przysmaki.
Bemary grzewcze są w stanie przechowywać i podgrzewać żywność godzinę, a nawet dłużej bez żadnego ryzyka przypalenia. Urządzenia te, posiadają funkcję regulacji temperatury, dzięki czemu sami możemy wybierać, czy danie ma być bardzo gorące czy jedynie dosyć cieple. W zależności od zapotrzebowania możemy wybrać pojedyncze bemary stołowe (nastolne), czy też posiadające wiele pojemników na inne potrawy – bemary jezdne lub wolnostojące.
Sprzęt ten, jest więc doskonałym sposobem aby klienci byli w pełni zadowoleni z oferowanych usług i z chęcią wrócili po następne danie, a przy okazji poleci np. prowadzoną przez nas restaurację znajomym.