Odkryj Sekrety Tworzenia Doskonałej Sałatki na Obiad
Szukasz pomysłów na lekkie, ale sycące danie na obiad? Sałatka może być idealnym rozwiązaniem! Sprawdź, jak stworzyć smaczną sałatkę, która zaspokoi Twoje podniebienie
Innowacja w kuchni: Oliwa z oliwek w sprayu
W dzisiejszym świecie tempo życia staje się coraz większe i dotyczy to także kwestii gotowania. Większość z nas szuka sposobu na zdrowe odżywianie, które równocześnie nie będzie
Przepisy, które rozpieszczą twoje podniebienie
W sezonie świeżych owoców i warzyw warto wykorzystać je w sposób, który pozwoli cieszyć się ich smakiem przez dłuższy czas. Przetwory domowe to idealne rozwiązanie, które
Turecka herbata: Odkryj aromat i kulturę herbaty prosto z Turcji
Herbata od wieków zajmuje ważne miejsce w kulturze i tradycji wielu krajów. Jednym z nich jest piękne i fascynujące państwo położone na skrzyżowaniu Wschodu
Płyty poliuretanowe. W jakich branżach znajdują zastosowanie ?
Czym są płyty poliuretanowe i jak są wytwarzane ?
Płyty poliuretanowe są wykorzystywane w przemyśle spożywczym do różnych celów. Jednym z najpopularniejszych
Jakie owoce są dobre na odchudzanie?
Trudno jest znaleźć kogoś, kto nie lubi owoców. Są one bardzo popularne ze względu na swój słodki smak. Mogą zastąpić słodycze, które zalegają na półkach sklepowych. Mogą być również
Danie w pół godziny
Obiadowe lato
W okresie letnim dużym wyzwaniem jest stworzenie na obiad czegoś zarówno pożywnego jak i też lekkiego. Tak naprawdę lepiej jest spędzić czas na powietrzu ciesząc się słońcem niż stać

Dolegliwości żołądkowe niestety zdarzają się często za granicą, zdecydowanie częściej przydarza nam się to poza granicami naszego klimatu niż w domu – w miejscu, do którego jesteśmy przystosowani od dziecka. Kiedy mamy biegunkę, należy przede wszystkim zadbać o to, żeby organizm był nawilżony. Organizm wtedy bardzo łatwo może się odwodnić, dlatego też należy pic wodę, najlepiej taką, która jest wysoko zmineralizowana i jedzenia tego, co może okazać się nieumyte czy nie opłukane. Dlatego też należy unikać jedzenia surowych warzyw czy owoców. Łatwo jest także o niebezpieczeństwo w przypadku jedzenia owoców, które nie mają twardej skórki, albo takich, w których skorka łatwo odchodzi od owocu, na przykład w miękkich gruszkach tak jest. Bardzo łatwo jest o zanieczyszczenia w takich miejscach niestety.

Podobnie niebezpieczne jest jedzenie niedopieczonych mięs, wędlin, niedogotowanych kurczaków, czy ryb. Podobne jest z jajkami, które nie są do końca wysmażone. Na jajkach często pojawiają się bakterie salmonelli i wtedy trzeba jajko na pewno dogotować do końca. Jadanie generalnie tego, co jest podawane na zimno nie jest bezpieczne z innych sferach czasowych. Na przykład surowe mleko jest również niebezpieczne. Dotyczy to także przetworów mlecznych.