Danie w pół godziny
Obiadowe lato
W okresie letnim dużym wyzwaniem jest stworzenie na obiad czegoś zarówno pożywnego jak i też lekkiego. Tak naprawdę lepiej jest spędzić czas na powietrzu ciesząc się słońcem niż stać
Czym zastąpić mleko krowie w diecie?
Dla wielu z nas mleko krowie jest nieodzownym elementem diety. Jednak jednocześnie mnóstwo osób posiada alergię akurat na ten typ białek. Po jej zdiagnozowaniu, bardzo często poszukujemy
Co warto wiedzieć o przepysznych babeczkach?
Na pewno powinniśmy zwrócić uwagę na to, że są one najprostszymi babeczkami na całym świecie. Są one także niezwykle szybkie w przygotowaniu oraz potrafią zachwycać swoim zapachem
Prosty sposób na rybę
W diecie każdego człowieka nie może zabraknąć wielu składników odżywczych – w tym zdrowych tłuszczów, jakie są nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, które korzystnie wpływają na pracę mózgu i innych
Pienińskie przysmaki- gdzie i co zjeść w górach
Jedzenie regionalne podczas pobytu w górach będzie dla ciebie na pewno odskocznią od codziennej kuchni którą stosujesz w domu. Jeśli po raz pierwszy spotkasz się z kuchnią
Popularna grzybowa inaczej
Zupa grzybowa pojawia się w naszej rodzimej kuchni bardzo często. Przyrządzamy ją na Wigilię Bożego Narodzenia ale też na co dzień, jako smaczną i pożywną. Często gotujemy zupę pieczarkową czyli
Smak lata w butelce - wino truskawkowe
Wino truskawkowe to doskonały sposób na zachowanie smaku lata w butelce. Pyszne, słodkie truskawki to świetny materiał na lekkie wino na jesienne wieczory. Pytanie tylko jak je zrobić,
dla dzieci kosze świąteczne

Każdy z nas powinien codziennie zjadać przynajmniej jeden ciepły posiłek. Ciepła zupa, drugie danie, czy choćby herbata, która rozgrzeje nas od wewnątrz ma wielkie znaczenie dla naszego organizmu. Ponadto, ciepłe posiłki smakują znacznie lepiej kiedy są rzeczywiście ciepłe, nie zaś wystudzone. Aby zapewnić naprawdę ciepłe potrawy, warto stosować podgrzewacze do potraw, które nawet w przypadku, kiedy danie zostało przygotowane dobrych kilka minut wcześniej i zdjęte z rusztu, wciąż podtrzymują stałą temperaturę posiłku.

 

Innym ciekawym urządzeniem jest podgrzewacz do talerzy, dzięki któremu można serwować ciepłe posiłki na zawsze ciepłych talerzach, dzięki czemu danie wolniej będzie stygło i będzie można dłużej delektować się jego wyjątkowym smakiem. Podgrzewacze do potraw wykorzystuje się najczęściej w restauracjach, gdzie czasem w celu zsynchronizowania wydawania posiłków trzeba odczekać kilka minut. Choć podgrzewacz do talerzy pozwala na serwowanie ciepłych posiłków n ciepłych talerzach, dzięki czemu dłużej zachowują one swoją temperaturę, to jednak połączenie tych urządzeń daje zdecydowanie najlepsze efekty.