Bemary gastronomiczne nie są dziś używane jedynie w kuchniach oraz podczas masowych imprez, takich jak bankiety w prestiżowych hotelach. Obecnie stają się powszechne, a nawet niezbędne dla osób, świadczących usługi cateringowe, prowadzących stołówki, np. w szkołach, czy na uczelniach wyższych, a także dla osób serwujących posiłki w małych bufetach lub restauracjach.
Urządzenia te, dlatego stają się tak potrzebne w ww. punktach obsługi, ponieważ dzięki nim praca w gastronomii staje się prostsza, wygodniejsza i nie stanowi już obaw, że jedzenie będzie zimne, a goście lub klienci wyjdą niezadowoleni. Służą one do utrzymywania odpowiedniej temperatury przygotowanych dań. Najczęściej przechowujemy w nich mięso czy też ziemniaki, ale i również inne przysmaki.
Bemary grzewcze są w stanie przechowywać i podgrzewać żywność godzinę, a nawet dłużej bez żadnego ryzyka przypalenia. Urządzenia te, posiadają funkcję regulacji temperatury, dzięki czemu sami możemy wybierać, czy danie ma być bardzo gorące czy jedynie dosyć cieple. W zależności od zapotrzebowania możemy wybrać pojedyncze bemary stołowe (nastolne), czy też posiadające wiele pojemników na inne potrawy – bemary jezdne lub wolnostojące.
Sprzęt ten, jest więc doskonałym sposobem aby klienci byli w pełni zadowoleni z oferowanych usług i z chęcią wrócili po następne danie, a przy okazji poleci np. prowadzoną przez nas restaurację znajomym.
Najnowsze komentarze