Danie w pół godziny
Obiadowe lato
W okresie letnim dużym wyzwaniem jest stworzenie na obiad czegoś zarówno pożywnego jak i też lekkiego. Tak naprawdę lepiej jest spędzić czas na powietrzu ciesząc się słońcem niż stać
Czym zastąpić mleko krowie w diecie?
Dla wielu z nas mleko krowie jest nieodzownym elementem diety. Jednak jednocześnie mnóstwo osób posiada alergię akurat na ten typ białek. Po jej zdiagnozowaniu, bardzo często poszukujemy
Co warto wiedzieć o przepysznych babeczkach?
Na pewno powinniśmy zwrócić uwagę na to, że są one najprostszymi babeczkami na całym świecie. Są one także niezwykle szybkie w przygotowaniu oraz potrafią zachwycać swoim zapachem
Prosty sposób na rybę
W diecie każdego człowieka nie może zabraknąć wielu składników odżywczych – w tym zdrowych tłuszczów, jakie są nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, które korzystnie wpływają na pracę mózgu i innych
Pienińskie przysmaki- gdzie i co zjeść w górach
Jedzenie regionalne podczas pobytu w górach będzie dla ciebie na pewno odskocznią od codziennej kuchni którą stosujesz w domu. Jeśli po raz pierwszy spotkasz się z kuchnią
Popularna grzybowa inaczej
Zupa grzybowa pojawia się w naszej rodzimej kuchni bardzo często. Przyrządzamy ją na Wigilię Bożego Narodzenia ale też na co dzień, jako smaczną i pożywną. Często gotujemy zupę pieczarkową czyli
Smak lata w butelce - wino truskawkowe
Wino truskawkowe to doskonały sposób na zachowanie smaku lata w butelce. Pyszne, słodkie truskawki to świetny materiał na lekkie wino na jesienne wieczory. Pytanie tylko jak je zrobić,
catering dietetyczny Płock akcesoria do wędzenia

W obecnych czasach coraz bardziej zacierają się różnice mierzy prawdziwym barem, pubem, czy restauracją. Tak naprawdę nie ma dzisiaj już miejsc,w których serwowałoby jedynie jeden rodzaj usług gastronomicznych. Wyjątkiem są oczywiście typowe bary, chociaż i w nich znajdują się nawet jakieś małe kuchenki mikrofalowe, w których podaje się jakieś mrożone zapiekanki i pizze. Jest tak dlatego, że prawdziwi smakosze rzadko się zdarzają i tak naprawdę rzadko przychodzą do restauracji.

A może inaczej – często chodzą do restauracji, ale stanowią prawdziwą mniejszość w jakimkolwiek społeczeństwie. W większości ludzie jednak przychodzą do restauracji, bo są głodni, albo szukają odpowiedniego miejsca na uroczystą, albo mniej ale zawsze jakaś okazję. Wtedy to, jaka to jest kuchnia w restauracji stanowi drugorzędne znaczenie, ważniejszy jest merketing, marka miejsca, to co ono sobą reprezentuję, bo wyjście do restauracji to również pewien zbytek, dodatek, symbol. Dlatego tak liczy się na przykład wystrój.