Innowacja w kuchni: Oliwa z oliwek w sprayu
W dzisiejszym świecie tempo życia staje się coraz większe i dotyczy to także kwestii gotowania. Większość z nas szuka sposobu na zdrowe odżywianie, które równocześnie nie będzie
Przepisy, które rozpieszczą twoje podniebienie
W sezonie świeżych owoców i warzyw warto wykorzystać je w sposób, który pozwoli cieszyć się ich smakiem przez dłuższy czas. Przetwory domowe to idealne rozwiązanie, które
Turecka herbata: Odkryj aromat i kulturę herbaty prosto z Turcji
Herbata od wieków zajmuje ważne miejsce w kulturze i tradycji wielu krajów. Jednym z nich jest piękne i fascynujące państwo położone na skrzyżowaniu Wschodu
Płyty poliuretanowe. W jakich branżach znajdują zastosowanie ?
Czym są płyty poliuretanowe i jak są wytwarzane ?
Płyty poliuretanowe są wykorzystywane w przemyśle spożywczym do różnych celów. Jednym z najpopularniejszych
Jakie owoce są dobre na odchudzanie?
Trudno jest znaleźć kogoś, kto nie lubi owoców. Są one bardzo popularne ze względu na swój słodki smak. Mogą zastąpić słodycze, które zalegają na półkach sklepowych. Mogą być również
Danie w pół godziny
Obiadowe lato
W okresie letnim dużym wyzwaniem jest stworzenie na obiad czegoś zarówno pożywnego jak i też lekkiego. Tak naprawdę lepiej jest spędzić czas na powietrzu ciesząc się słońcem niż stać
Czym zastąpić mleko krowie w diecie?
Dla wielu z nas mleko krowie jest nieodzownym elementem diety. Jednak jednocześnie mnóstwo osób posiada alergię akurat na ten typ białek. Po jej zdiagnozowaniu, bardzo często poszukujemy

W obecnych czasach coraz bardziej zacierają się różnice mierzy prawdziwym barem, pubem, czy restauracją. Tak naprawdę nie ma dzisiaj już miejsc,w których serwowałoby jedynie jeden rodzaj usług gastronomicznych. Wyjątkiem są oczywiście typowe bary, chociaż i w nich znajdują się nawet jakieś małe kuchenki mikrofalowe, w których podaje się jakieś mrożone zapiekanki i pizze. Jest tak dlatego, że prawdziwi smakosze rzadko się zdarzają i tak naprawdę rzadko przychodzą do restauracji.

A może inaczej – często chodzą do restauracji, ale stanowią prawdziwą mniejszość w jakimkolwiek społeczeństwie. W większości ludzie jednak przychodzą do restauracji, bo są głodni, albo szukają odpowiedniego miejsca na uroczystą, albo mniej ale zawsze jakaś okazję. Wtedy to, jaka to jest kuchnia w restauracji stanowi drugorzędne znaczenie, ważniejszy jest merketing, marka miejsca, to co ono sobą reprezentuję, bo wyjście do restauracji to również pewien zbytek, dodatek, symbol. Dlatego tak liczy się na przykład wystrój.