Danie w pół godziny
Obiadowe lato
W okresie letnim dużym wyzwaniem jest stworzenie na obiad czegoś zarówno pożywnego jak i też lekkiego. Tak naprawdę lepiej jest spędzić czas na powietrzu ciesząc się słońcem niż stać
Czym zastąpić mleko krowie w diecie?
Dla wielu z nas mleko krowie jest nieodzownym elementem diety. Jednak jednocześnie mnóstwo osób posiada alergię akurat na ten typ białek. Po jej zdiagnozowaniu, bardzo często poszukujemy
Co warto wiedzieć o przepysznych babeczkach?
Na pewno powinniśmy zwrócić uwagę na to, że są one najprostszymi babeczkami na całym świecie. Są one także niezwykle szybkie w przygotowaniu oraz potrafią zachwycać swoim zapachem
Prosty sposób na rybę
W diecie każdego człowieka nie może zabraknąć wielu składników odżywczych – w tym zdrowych tłuszczów, jakie są nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, które korzystnie wpływają na pracę mózgu i innych
Pienińskie przysmaki- gdzie i co zjeść w górach
Jedzenie regionalne podczas pobytu w górach będzie dla ciebie na pewno odskocznią od codziennej kuchni którą stosujesz w domu. Jeśli po raz pierwszy spotkasz się z kuchnią
Popularna grzybowa inaczej
Zupa grzybowa pojawia się w naszej rodzimej kuchni bardzo często. Przyrządzamy ją na Wigilię Bożego Narodzenia ale też na co dzień, jako smaczną i pożywną. Często gotujemy zupę pieczarkową czyli
Smak lata w butelce - wino truskawkowe
Wino truskawkowe to doskonały sposób na zachowanie smaku lata w butelce. Pyszne, słodkie truskawki to świetny materiał na lekkie wino na jesienne wieczory. Pytanie tylko jak je zrobić,
Corten steel wall panels. http://gardenparty.pl ekologiczne przetwory

Jednym pomysłem na własny biznes, cieszącym się niesłabnącą popularnością, jest otworzenie własnego lokalu gastronomicznego. Może być to zarówno budka z przysłowiowym kebabem jak i dystyngowana restauracja, warzywniak lub kawiarnia. W obecnych czasach ludzie preferują stołowanie się na mieście niż przygotowując własnoręcznie posiłki, na czym można tylko zyskać. Decydując się na taki krok musimy jednakowoż zapewnić sobie i swojemu lokalowi szereg niezbędnych narzędzi i podmiotów, bez których biznes nasz upadnie.

Przede wszystkim musimy zadbać o sprzedawców, kelnerów, kucharzy i sprzątaczy. Bez tego absolutnie żaden pomysł związany z branżą gastronomiczną nie ma prawa się powieść. Ponadto warto także zadbać o dobre wyposażenie samej kuchni oraz miejsca przeznaczonego dla gości. Jeśli prowadzimy mniejszą jadłodajnię lub jakikolwiek przybytek serwujący zupy, powinniśmy w pierwszej kolejności zaopatrzyć się w termos gastronomiczny który jest absolutnie niezbędnym narzędziem. Jeśli z kolei prowadzimy klimatyczną restaurację lub kawiarnię, powinniśmy zainteresować się przedmiotami z danej epoki – chociażby talerz villa italia renesans brzmi jak dobry wzór do powielenia.