Jakie owoce są dobre na odchudzanie?
Trudno jest znaleźć kogoś, kto nie lubi owoców. Są one bardzo popularne ze względu na swój słodki smak. Mogą zastąpić słodycze, które zalegają na półkach sklepowych. Mogą być również
Danie w pół godziny
Obiadowe lato
W okresie letnim dużym wyzwaniem jest stworzenie na obiad czegoś zarówno pożywnego jak i też lekkiego. Tak naprawdę lepiej jest spędzić czas na powietrzu ciesząc się słońcem niż stać
Czym zastąpić mleko krowie w diecie?
Dla wielu z nas mleko krowie jest nieodzownym elementem diety. Jednak jednocześnie mnóstwo osób posiada alergię akurat na ten typ białek. Po jej zdiagnozowaniu, bardzo często poszukujemy
Co warto wiedzieć o przepysznych babeczkach?
Na pewno powinniśmy zwrócić uwagę na to, że są one najprostszymi babeczkami na całym świecie. Są one także niezwykle szybkie w przygotowaniu oraz potrafią zachwycać swoim zapachem
Prosty sposób na rybę
W diecie każdego człowieka nie może zabraknąć wielu składników odżywczych – w tym zdrowych tłuszczów, jakie są nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, które korzystnie wpływają na pracę mózgu i innych
Pienińskie przysmaki- gdzie i co zjeść w górach
Jedzenie regionalne podczas pobytu w górach będzie dla ciebie na pewno odskocznią od codziennej kuchni którą stosujesz w domu. Jeśli po raz pierwszy spotkasz się z kuchnią
Popularna grzybowa inaczej
Zupa grzybowa pojawia się w naszej rodzimej kuchni bardzo często. Przyrządzamy ją na Wigilię Bożego Narodzenia ale też na co dzień, jako smaczną i pożywną. Często gotujemy zupę pieczarkową czyli

Oprócz tego, że czasami potrawy są dla nas trujące mimo że restauratorzy starają się, żeby jedzenie podawane w ich lokalu były podawane w jak najdoskonalszych warunkach, to jednak czasami niektóre potrawy w obcych nam krajach są niebezpieczne z założenia. Na przykład Japończycy lubują się w czuciu pewnego podniecenia, kiedy jedzą pewną odmianę ryby – fugu. jedzą tę rybę w taki sposób jak my jadamy muchomory sromotnikowe- czyli nie powinniśmy ich jeść, ale po pewnym wygotowaniu właściwości trujące ryby czy grzyba staja się mniej aktywne i dające się odczuć w postaci bezpośredniego zagrożenia śmiercią.

Zwłaszcza wątroba ryby jest dla ludzi niebezpieczna, wszak to w wątrobie metabolizują się wszelkie substancje trujące. Ryba ta niestety nie jest zbyt smaczna, a raczej można powiedzieć, że jest nijaka, mdła. Kobiety rzadko zgadzają się na jedzenie tej ryby, bo się ona po prostu rusza zanim się ją zje – trzeba po podaniu jej przez kelnera wrzucić do wrzątku, żeby się ugotowała.