Danie w pół godziny
Obiadowe lato
W okresie letnim dużym wyzwaniem jest stworzenie na obiad czegoś zarówno pożywnego jak i też lekkiego. Tak naprawdę lepiej jest spędzić czas na powietrzu ciesząc się słońcem niż stać
Czym zastąpić mleko krowie w diecie?
Dla wielu z nas mleko krowie jest nieodzownym elementem diety. Jednak jednocześnie mnóstwo osób posiada alergię akurat na ten typ białek. Po jej zdiagnozowaniu, bardzo często poszukujemy
Co warto wiedzieć o przepysznych babeczkach?
Na pewno powinniśmy zwrócić uwagę na to, że są one najprostszymi babeczkami na całym świecie. Są one także niezwykle szybkie w przygotowaniu oraz potrafią zachwycać swoim zapachem
Prosty sposób na rybę
W diecie każdego człowieka nie może zabraknąć wielu składników odżywczych – w tym zdrowych tłuszczów, jakie są nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, które korzystnie wpływają na pracę mózgu i innych
Pienińskie przysmaki- gdzie i co zjeść w górach
Jedzenie regionalne podczas pobytu w górach będzie dla ciebie na pewno odskocznią od codziennej kuchni którą stosujesz w domu. Jeśli po raz pierwszy spotkasz się z kuchnią
Popularna grzybowa inaczej
Zupa grzybowa pojawia się w naszej rodzimej kuchni bardzo często. Przyrządzamy ją na Wigilię Bożego Narodzenia ale też na co dzień, jako smaczną i pożywną. Często gotujemy zupę pieczarkową czyli
Smak lata w butelce - wino truskawkowe
Wino truskawkowe to doskonały sposób na zachowanie smaku lata w butelce. Pyszne, słodkie truskawki to świetny materiał na lekkie wino na jesienne wieczory. Pytanie tylko jak je zrobić,
Spędź razem z nami wymarzony sylwester w warszawie Tylko aktualne oferty piękne hotele!

Lokal przed metamorfozą zazwyczaj w programie Magdy Gessler jest pokazywany jako ten, w którym nic się nie dzieje, do którego nie przychodzą goście, w którym nie ma klientów, a kasa świecie pustkami. Ponadto pokazuje się często brud restauracji, na co nie powinno się sobie pozwalać w telewizji, bo przecież oglądają to przyszli klienci restauracji i jest to dla nich jasny komunikat, że jeśli poprzednio właściciele i załoga nie dbali o czystość, a właścicielom nie przeszkadzało, że brud panuje w restauracji, to później również nie będzie się raczej dbało o czystość. Dlatego sceny, gdzie załoga sprząta restaurację i przeżywa, jak to pięknie jest teraz i jak oddychają w końcu z ulgą jest nieco nie na miejscu, bo przecież mogli sobie wcześniej wysprzątać.

Niektóre restauracje przed metamorfozą nie mają odpowiednich szatni. Szatnie powinny być przestronne i powinny mieścić tyle ubrań ile się da. Minęły już czasy restauracji, w których nie można być, bo nie ma miejsca na zostawienie swoich ubrań. Dziś już nie powinno tak być.