Danie w pół godziny
Obiadowe lato
W okresie letnim dużym wyzwaniem jest stworzenie na obiad czegoś zarówno pożywnego jak i też lekkiego. Tak naprawdę lepiej jest spędzić czas na powietrzu ciesząc się słońcem niż stać
Czym zastąpić mleko krowie w diecie?
Dla wielu z nas mleko krowie jest nieodzownym elementem diety. Jednak jednocześnie mnóstwo osób posiada alergię akurat na ten typ białek. Po jej zdiagnozowaniu, bardzo często poszukujemy
Co warto wiedzieć o przepysznych babeczkach?
Na pewno powinniśmy zwrócić uwagę na to, że są one najprostszymi babeczkami na całym świecie. Są one także niezwykle szybkie w przygotowaniu oraz potrafią zachwycać swoim zapachem
Prosty sposób na rybę
W diecie każdego człowieka nie może zabraknąć wielu składników odżywczych – w tym zdrowych tłuszczów, jakie są nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, które korzystnie wpływają na pracę mózgu i innych
Pienińskie przysmaki- gdzie i co zjeść w górach
Jedzenie regionalne podczas pobytu w górach będzie dla ciebie na pewno odskocznią od codziennej kuchni którą stosujesz w domu. Jeśli po raz pierwszy spotkasz się z kuchnią
Popularna grzybowa inaczej
Zupa grzybowa pojawia się w naszej rodzimej kuchni bardzo często. Przyrządzamy ją na Wigilię Bożego Narodzenia ale też na co dzień, jako smaczną i pożywną. Często gotujemy zupę pieczarkową czyli
Smak lata w butelce - wino truskawkowe
Wino truskawkowe to doskonały sposób na zachowanie smaku lata w butelce. Pyszne, słodkie truskawki to świetny materiał na lekkie wino na jesienne wieczory. Pytanie tylko jak je zrobić,
Zbigniew Roman - Kancelaria rozwody warszawa http://sterydy.cc/

Kusi swoim słodko-gorzkim smakiem. Jest bazą każdej zdrowej diety. Zalecają ją nie tylko dietetycy, ale i lekarze, którzy są świadomi jej prozdrowotnych właściwości. Dla kobiet na diecie jest najlepszym wsparciem w momencie załamania i kryzysu. I naprawdę jest dobra, ale pod jednym warunkiem. Kiedy nie zjemy jej za dużo.

Tylko kawałek i już jestem szczęśliwa.

Jest symbolem przyjemności. Dzięki niej czujemy się szczęśliwi. Czy tego chcemy, czy nie, takie są właściwości gorzkiej czekolady. Jej smak to intensywna i jedwabna rozkosz. Słodko-gorzka rozkosz, która roztapiając się w ustach, z każdą minutą zwiększa produkcję serotoniny w naszym organizmie. A ta ja wiemy, zwana jest hormonem szczęścia. Dlatego jedząc, spełniamy nasze zachcianki, pozwalamy sobie na małą, ale zdrową dawkę egoizmu. To w przypadku diety – legalny deser. Nie tylko podnosi na duchu w obliczu kryzysu, ale i wspiera redukcję wagi.

Słodko, ale jednak szczupło.

Naukowcy z Danii udowodnili, że wspomaga ona kobiety w zachowaniu zgrabnej sylwetki. Składniki gorzkiej czekolady wpływają na poziom wchłaniania tłuszczy i węglowodanów przez komórki naszego ciała. W praktyce oznacza to, że zjedzenie kostki tego przysmaku, pozwala lepiej naszemu ciału syntetyzować kwasy tłuszczowe i odkładać mniej tkanki tłuszczowej. To deser, który jest syty. To za sprawą greliny – hormonu odpowiedzialnego za poczucie sytości. Jej jedzenie zmniejsza też wyrzuty insuliny do krwi. Czujemy więc mniejszy głód i nie mamy potrzeby nerwowego podjadania.

Zdrowo, spokojnie i młodo.

Główne składniki gorzkiej czekolady to pierwiastki. Magnez zawiera polifenole, które łagodzą zły nastrój i uspokajają. Wysoka zawartość przeciwutleniaczy korzystnie wpływa na serce. W składzie ciemnej czekolady znajduje się dużo flawonoidów -naturalnych substancji odmładzających. Wspomagają one DNA i przyczyniają się do zachowania młodości każdej komórki organizmu.

To przyjaciółka każdej kobiety. Dobra przyjaźń jest zawsze w cenie. Trzeba tylko pamiętać, by z nią nie przesadzać. I w przyjaźni, i w jedzeniu gorzkiej czekolady, każdy powinien się czuć wolny. Czekolada plus wino to najlepsze połączenie dla kobiety sprawdź ofertę win slodkich na wybieramwino.pl