Innowacja w kuchni: Oliwa z oliwek w sprayu
W dzisiejszym świecie tempo życia staje się coraz większe i dotyczy to także kwestii gotowania. Większość z nas szuka sposobu na zdrowe odżywianie, które równocześnie nie będzie
Przepisy, które rozpieszczą twoje podniebienie
W sezonie świeżych owoców i warzyw warto wykorzystać je w sposób, który pozwoli cieszyć się ich smakiem przez dłuższy czas. Przetwory domowe to idealne rozwiązanie, które
Turecka herbata: Odkryj aromat i kulturę herbaty prosto z Turcji
Herbata od wieków zajmuje ważne miejsce w kulturze i tradycji wielu krajów. Jednym z nich jest piękne i fascynujące państwo położone na skrzyżowaniu Wschodu
Płyty poliuretanowe. W jakich branżach znajdują zastosowanie ?
Czym są płyty poliuretanowe i jak są wytwarzane ?
Płyty poliuretanowe są wykorzystywane w przemyśle spożywczym do różnych celów. Jednym z najpopularniejszych
Jakie owoce są dobre na odchudzanie?
Trudno jest znaleźć kogoś, kto nie lubi owoców. Są one bardzo popularne ze względu na swój słodki smak. Mogą zastąpić słodycze, które zalegają na półkach sklepowych. Mogą być również
Danie w pół godziny
Obiadowe lato
W okresie letnim dużym wyzwaniem jest stworzenie na obiad czegoś zarówno pożywnego jak i też lekkiego. Tak naprawdę lepiej jest spędzić czas na powietrzu ciesząc się słońcem niż stać
Czym zastąpić mleko krowie w diecie?
Dla wielu z nas mleko krowie jest nieodzownym elementem diety. Jednak jednocześnie mnóstwo osób posiada alergię akurat na ten typ białek. Po jej zdiagnozowaniu, bardzo często poszukujemy

Kusi swoim słodko-gorzkim smakiem. Jest bazą każdej zdrowej diety. Zalecają ją nie tylko dietetycy, ale i lekarze, którzy są świadomi jej prozdrowotnych właściwości. Dla kobiet na diecie jest najlepszym wsparciem w momencie załamania i kryzysu. I naprawdę jest dobra, ale pod jednym warunkiem. Kiedy nie zjemy jej za dużo.

Tylko kawałek i już jestem szczęśliwa.

Jest symbolem przyjemności. Dzięki niej czujemy się szczęśliwi. Czy tego chcemy, czy nie, takie są właściwości gorzkiej czekolady. Jej smak to intensywna i jedwabna rozkosz. Słodko-gorzka rozkosz, która roztapiając się w ustach, z każdą minutą zwiększa produkcję serotoniny w naszym organizmie. A ta ja wiemy, zwana jest hormonem szczęścia. Dlatego jedząc, spełniamy nasze zachcianki, pozwalamy sobie na małą, ale zdrową dawkę egoizmu. To w przypadku diety – legalny deser. Nie tylko podnosi na duchu w obliczu kryzysu, ale i wspiera redukcję wagi.

Słodko, ale jednak szczupło.

Naukowcy z Danii udowodnili, że wspomaga ona kobiety w zachowaniu zgrabnej sylwetki. Składniki gorzkiej czekolady wpływają na poziom wchłaniania tłuszczy i węglowodanów przez komórki naszego ciała. W praktyce oznacza to, że zjedzenie kostki tego przysmaku, pozwala lepiej naszemu ciału syntetyzować kwasy tłuszczowe i odkładać mniej tkanki tłuszczowej. To deser, który jest syty. To za sprawą greliny – hormonu odpowiedzialnego za poczucie sytości. Jej jedzenie zmniejsza też wyrzuty insuliny do krwi. Czujemy więc mniejszy głód i nie mamy potrzeby nerwowego podjadania.

Zdrowo, spokojnie i młodo.

Główne składniki gorzkiej czekolady to pierwiastki. Magnez zawiera polifenole, które łagodzą zły nastrój i uspokajają. Wysoka zawartość przeciwutleniaczy korzystnie wpływa na serce. W składzie ciemnej czekolady znajduje się dużo flawonoidów -naturalnych substancji odmładzających. Wspomagają one DNA i przyczyniają się do zachowania młodości każdej komórki organizmu.

To przyjaciółka każdej kobiety. Dobra przyjaźń jest zawsze w cenie. Trzeba tylko pamiętać, by z nią nie przesadzać. I w przyjaźni, i w jedzeniu gorzkiej czekolady, każdy powinien się czuć wolny. Czekolada plus wino to najlepsze połączenie dla kobiety sprawdź ofertę win slodkich na wybieramwino.pl