Danie w pół godziny
Obiadowe lato
W okresie letnim dużym wyzwaniem jest stworzenie na obiad czegoś zarówno pożywnego jak i też lekkiego. Tak naprawdę lepiej jest spędzić czas na powietrzu ciesząc się słońcem niż stać
Czym zastąpić mleko krowie w diecie?
Dla wielu z nas mleko krowie jest nieodzownym elementem diety. Jednak jednocześnie mnóstwo osób posiada alergię akurat na ten typ białek. Po jej zdiagnozowaniu, bardzo często poszukujemy
Co warto wiedzieć o przepysznych babeczkach?
Na pewno powinniśmy zwrócić uwagę na to, że są one najprostszymi babeczkami na całym świecie. Są one także niezwykle szybkie w przygotowaniu oraz potrafią zachwycać swoim zapachem
Prosty sposób na rybę
W diecie każdego człowieka nie może zabraknąć wielu składników odżywczych – w tym zdrowych tłuszczów, jakie są nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, które korzystnie wpływają na pracę mózgu i innych
Pienińskie przysmaki- gdzie i co zjeść w górach
Jedzenie regionalne podczas pobytu w górach będzie dla ciebie na pewno odskocznią od codziennej kuchni którą stosujesz w domu. Jeśli po raz pierwszy spotkasz się z kuchnią
Popularna grzybowa inaczej
Zupa grzybowa pojawia się w naszej rodzimej kuchni bardzo często. Przyrządzamy ją na Wigilię Bożego Narodzenia ale też na co dzień, jako smaczną i pożywną. Często gotujemy zupę pieczarkową czyli
Smak lata w butelce - wino truskawkowe
Wino truskawkowe to doskonały sposób na zachowanie smaku lata w butelce. Pyszne, słodkie truskawki to świetny materiał na lekkie wino na jesienne wieczory. Pytanie tylko jak je zrobić,
Hotel w Zamku Książ : http://www.hotelzamekksiaz.pl/hotel.html This company does the best Microcement worktops in United Kingdom

Dobry catering wernisaż udany

Dobrze zorganizowany wernisaż wymaga równie dobrej oprawy, co prezentowana sztuka. Goście podczas zwiedzania muszą czuć się swobodnie. W kontemplowaniu sztuki pomaga posiłek, dający energię na dalsze zwiedzanie. Miło jest pooglądać obrazy z lampką wykwintnego wina w ręku, czy tradycyjnego szampana. Najlepiej podawać lekkie alkohole o subtelnym smaku oraz zimne napoje, które zaspokoją pragnienie. Jeśli chcemy mieć odpowiedni catering wernisaż powinien być zaplanowany odpowiednio wcześniej, aby dopasować do niego menu i przestrzeń do cateringu.

Pojęcie cateringu wernisażowego

Catering wernisaż, to dwa słowa, a zarazem dwie rzeczy, które występują zazwyczaj jednocześnie. Ciężko sobie wyobrazić wernisaż na poziomie bez cateringu. Specjalnie na tego typu okazje są przyrządzane lekkie dania i napoje, które nie zakłócą odbioru sztuki. Pojęcie catering wernisaż jest stosowane często i ludzie sztuki muszą pamiętać o odpowiedniej prezentacji swoich dzieł. Jeśli wystawa wypadnie pomyślnie, to możemy mieć nadzieję na profity w przyszłości.

Jeśli chodzi o catering wernisaże powinny zawierać

Jak już wyżej wspomniano, dania i napoje muszą być lekkostrawne. Muszą to być raczej przekąski, a nie ciężkie potrawy, które zajmą widzów bardziej, niż sztuka. Trzeba również wiedzieć, że hasło catering wernisaż nie powinno być stosowane zamiennie, bo to dwa różne pojęcia. Co innego, gdy organizujemy przyjęcie – tam catering jest prawie na pierwszym planie – a inaczej w przypadku wernisażu – to tylko dodatek.