Danie w pół godziny
Obiadowe lato
W okresie letnim dużym wyzwaniem jest stworzenie na obiad czegoś zarówno pożywnego jak i też lekkiego. Tak naprawdę lepiej jest spędzić czas na powietrzu ciesząc się słońcem niż stać
Czym zastąpić mleko krowie w diecie?
Dla wielu z nas mleko krowie jest nieodzownym elementem diety. Jednak jednocześnie mnóstwo osób posiada alergię akurat na ten typ białek. Po jej zdiagnozowaniu, bardzo często poszukujemy
Co warto wiedzieć o przepysznych babeczkach?
Na pewno powinniśmy zwrócić uwagę na to, że są one najprostszymi babeczkami na całym świecie. Są one także niezwykle szybkie w przygotowaniu oraz potrafią zachwycać swoim zapachem
Prosty sposób na rybę
W diecie każdego człowieka nie może zabraknąć wielu składników odżywczych – w tym zdrowych tłuszczów, jakie są nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, które korzystnie wpływają na pracę mózgu i innych
Pienińskie przysmaki- gdzie i co zjeść w górach
Jedzenie regionalne podczas pobytu w górach będzie dla ciebie na pewno odskocznią od codziennej kuchni którą stosujesz w domu. Jeśli po raz pierwszy spotkasz się z kuchnią
Popularna grzybowa inaczej
Zupa grzybowa pojawia się w naszej rodzimej kuchni bardzo często. Przyrządzamy ją na Wigilię Bożego Narodzenia ale też na co dzień, jako smaczną i pożywną. Często gotujemy zupę pieczarkową czyli
Smak lata w butelce - wino truskawkowe
Wino truskawkowe to doskonały sposób na zachowanie smaku lata w butelce. Pyszne, słodkie truskawki to świetny materiał na lekkie wino na jesienne wieczory. Pytanie tylko jak je zrobić,
ulotki częstochowa najlepszy tusz do rzęs lodówka gastronomiczna

Bemary gastronomiczne nie są dziś używane jedynie w kuchniach oraz podczas masowych imprez, takich jak bankiety w prestiżowych hotelach. Obecnie stają się powszechne, a nawet niezbędne dla osób, świadczących usługi cateringowe, prowadzących stołówki, np. w szkołach, czy na uczelniach wyższych, a także dla osób serwujących posiłki w małych bufetach lub restauracjach.
Urządzenia te, dlatego stają się tak potrzebne w ww. punktach obsługi, ponieważ dzięki nim praca w gastronomii staje się prostsza, wygodniejsza i nie stanowi już obaw, że jedzenie będzie zimne, a goście lub klienci wyjdą niezadowoleni. Służą one do utrzymywania odpowiedniej temperatury przygotowanych dań. Najczęściej przechowujemy w nich mięso czy też ziemniaki, ale i również inne przysmaki.
Bemary grzewcze są w stanie przechowywać i podgrzewać żywność godzinę, a nawet dłużej bez żadnego ryzyka przypalenia. Urządzenia te, posiadają funkcję regulacji temperatury, dzięki czemu sami możemy wybierać, czy danie ma być bardzo gorące czy jedynie dosyć cieple. W zależności od zapotrzebowania możemy wybrać pojedyncze bemary stołowe (nastolne), czy też posiadające wiele pojemników na inne potrawy – bemary jezdne lub wolnostojące.
Sprzęt ten, jest więc doskonałym sposobem aby klienci byli w pełni zadowoleni z oferowanych usług i z chęcią wrócili po następne danie, a przy okazji poleci np. prowadzoną przez nas restaurację znajomym.